Meny

Rakfisk fra Valdres

Nå har årets første parti med rakfisk fra Haadem i Valdres ankommet våre lager. Haadem fisk er tilknyttet Valdres Rakfisk SA, som er en sammenslutning av i alt seks rakfiskprodusenter som gjennom god kvalitetsstyring skal sikre deg et godt kvalitetsprodukt. Rakfisken vår har merkegodkjenningen for Norske Spesialprodukter og den er et geografisk beskyttet Valdres-produkt.

Varenummer for bestilling:
141241 Rakørret filet, u/skinn, vakumpakket, fersk
142201 Rakørret filet, u/skinn, vakumpakket, frossen

På bordet i et tradisjonelt rakfisklag

  • Godt flatbrød, gjerne fra Rørosbakern, og Holmem Crisp erteflatbrød hører til.
  • Lefser, gjerne av mandelpotet.
  • Kokte egg.
  • Mandel- eller ringerikspoteter.
  • Løk i ulike varianter for ulike smaker: Purre, rødløk, vanlig gul løk, gressløk.
  • Rømme, for eksempel Røros-rømme. Bland gjerne rømme og løk sammen.
  • Godt, ekte smør, for eksempel Røros smør.
  • Et stort utvalg av god og passende drikke. Øl og Aquavit er veldig vanlig, men en god eplemost er et godt alkoholfritt alternativ.
  • Noen bruker også kålrabistappe og ertestuing av Ringeriks-erter som tilbehør.
  • Rødbeter eller rødbetsalat.
  • I Østerdalen er rakfisk til rømmegrøt en tradisjon.

Ønsker du en vri på rakfisken? Her kommer tips

  • Lag ferdige kanapéer med rakfisk som en snack sammen med apperitif før julebordet. Legg fisk, rømme, løk og rødbete på lefse. Rull sammen og skjær i serveringsstykker. Stikk en tannpirker igjennom for å holde på plass.
  • Prøv friskt sushitilbehør til fisken. Bland litt wasabi i rømmen og servér rakfisken i lefse med wasabirømme, purrestrimler og rødbet.
  • Lag tartarporsjoner av fisken til forrett. Hakk rakfisken og bland sammen med løk og hardkokt egg. Form til små kaker og servér med rømme, flatbrød og rødbeter.
  • Rakfiskwrap: I potet eller tortillalefse med snøfriskost eller annen kremost, løk, salat, hakket hardkokt egg og rødbeter.
  • Rakfiskmousse: Kjør fisken rakst i blender med creme fraiche og purre. Servér moussen på flatbrød eller ertebrød flak, pyntet med mer purre og hakket hardkokt egg og litt rødbete.

Rugpletter med rakfisk, rømme, vårløk og rødbete (undertekst til bilde)



Lerøy Sjømatgruppen er en av landets ledende leverandører av sjømat og delikatesser til storkjøkkenmarkedet
Lerøy Sjømatgruppen
Postboks 7600 Bergen
5020 Bergen post@leroysjomatgruppen,no

Utviklet av Imaker as