Meny

Aktuelt

Ny grossist i Lerøy Sjømatgruppen

 Lerøy Sjømatgruppen styrker sitt landsdekkende grossistnettverk med Silver Seafood som blir lokal grossist i Møre og Romsdal. Fra 1. juni skal selskapet levere fisk, sjømat, kjøtt og andre delikatesseprodukter til alle kundegrupper innenfor storkjøkkenmarkedet i fylket.

 

Ny grossist i Lerøy Sjømatgruppen - les hele saken

Kandidatene til Årets Kokk 2021 er klare

Aleksander Løkkeberg Vartdal, Filip August Bendi, Håkon Solbakk, Marius Dragsten Kjelsrud og Runa Kvendseth skal kjempe om å bli Årets kokk 2021.

 

Kandidatene til Årets Kokk 2021 er klare - les hele saken

Team Norway klar for Europafinalen i Bocuse dÒr

15. og 16. oktober går Europafinalen av stabelen i Tallinn, og denne gangen må Team Norway klare seg uten 700 norske supportere heier dem fram fra tribunen.

Team Norway klar for Europafinalen i Bocuse dÒr - les hele saken

Ny fagsjef i Lerøy Sjømatgruppen

Vi er glade for å presentere vår nye fagsjef Andrè Misund.

Ny fagsjef i Lerøy Sjømatgruppen - les hele saken

Nyhet fra VAAG Seafood

Vi er stolte over å presentere en ny og spennende samarbeidspartner: VAAG Seafood.

Nyhet fra VAAG Seafood - les hele saken

SMAK 2020

SMAK 2020 er overstått og vi ønsker å takke alle som besøkte standen vår.

SMAK 2020 - les hele saken

Aurora-laks i Årets Unge Kokk 2019

Fem kandidater skal konkurrere om tittelen Årets unge kokk i Mathallen den 24. september. Jordskokk er hovedråvare i den første tallerkenretten, mens den andre tallerkenen skal være en sjømatfest der laksen spiller hovedrollen sammen med skalldyr. Og ikke hvilken som helst laks;

Aurora-laks i Årets Unge Kokk 2019 - les hele saken

Sei Arctic Supreme i Årets Kokk 2019

Seien får hovedrollen i fatretten når fem av Norges beste konkurransekokker skal konkurrere om å bli Norges neste kandidat til Bocuse dÒr 2021.

Sei Arctic Supreme i Årets Kokk 2019 - les hele saken

Ny produktkatalog

I vår nye produktkatalog finner dere vårt hovedsortiment. Vi kan skaffe det meste, så fremt sesongen er riktig. Ta kontakt med din lokale grossist hvis du savner noe.

Ny produktkatalog - les hele saken

Sesongvarsel høst

Flere av våre fisk- og skalldyrarter er nå på sitt aller beste, med en nydelig smak og en fantastisk kvalitet! De har spist seg kjøttfulle i løpet av sommeren for å kunne klare seg med mindre mat gjennom den kalde høsten.

Sesongvarsel høst - les hele saken

Sesongvarsel vår

I april har vi fått kjenne solvarmen i ansiktet og vi gleder oss over at våren endelig er her. Om våren skjer det mye spennende i havet også.

Sesongvarsel vår - les hele saken

Sesongvarsel vinter

Vinteren er kommet for fullt og vi er inne i toppsesongen i havet! Januar skaper optimale levekår for mange fantastiske råvarer! Vannet er kaldt og klart, algeveksten er lav og dyreplankton er borte. Det fleste artene har spart opp et energilager for vinteren, noe som resulterer i fyldige skalldyr og fastere fisk.  

Sesongvarsel vinter - les hele saken

Sesongvarsel høst

Høsten er her og havet bugner av liv. Oktober måned byr på mye god sjømat av topp kvalitet i hele landet. Det rapporteres om god tilgang på torsk i hele landet. I Sør og i Midt-Norge er det god tilgang på smakfulle blåskjell. Hummerfisket er i full gang og den norsk vårgytende silda har gjort sin inntreden på Vestlandet.  I Finnmark meldes det om gode forekomster av kongekrabbe.  

Sesongvarsel høst - les hele saken

Vinner av Årets Kokk 2017

I går ble Norges mest prestisjefulle kokkekonkurranse Årets Kokk arrangert i Mathallen i Oslo. Av fem svært sterke finalister gikk Christian André Pettersen seirende ut av konkurransen og blir med det Norges kandidat i den internasjonale Bocuse d’Or-konkurransen som finner sted i Torino 11.-12. juni 2018.Kokkene Øyvind Bøe Dalelv og Rasmus Johnsen Skoglundtok henholdsvis sølv og bronse i konkurransen.

Vinner av Årets Kokk 2017 - les hele saken

Hvem blir Årets Kokk 2017?

Tirsdag 12. september arrangeres konkurransen Årets kokk 2017 i Mathallen i Oslo. Vinneren blir Norges nye kandidat til Bocuse d’Or; verdens vanskelige og mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Som stolt samarbeidspartner med Bocuse dÒr Norge er vi selvfølgelig til stede og vil heie frem vinneren. Vi håper å se dere der!

Hvem blir Årets Kokk 2017? - les hele saken

Fiskens kjøttkarakter

Det er en fordel å kjenne til fiskens kjøttkarakter for å vite hva som passer best til for eksempel på grillen, i suppen eller i ovnen.  Har man kjennskap til fiskens kjøttkarakter er det også enklere å velge en lignende fisk dersom eksempelvis brosme ikke er tilgjengelig den aktuell dagen.

Fiskens kjøttkarakter - les hele saken

Mattrender som vil prege 2017

I fjor nådde poke, en streetfood-inspirert fiskerett fra Hawaii, anrettet i bolle det kalde nord. Trenden fortsetter i 2017. Før dette var det ramen i alle smaker og fasonger. Hva som blir årets gigatrend er litt tidlig å spå for oss nordmenn, men at vi blir litt særere og prøver oss på råvarer som vi tidligere fnyste av, er nok sikkert.

Mattrender som vil prege 2017 - les hele saken

Makrellen er på vei

Makrellen er et sikkert sommertegn. Den er en utmerket matfisk som vi spesialt kan glede oss over om sommeren. Nå er den på vei inn til norskekysten, og snart blir den tilgjengelig hos våre grossister.

Makrellen er på vei - les hele saken

SMAK 2017

Takk til alle blide og engasjerte kunder som besøkte vår stand under SMAK 2017! Trykk på linken under for å se bilder fra standen vår.

SMAK 2017 - les hele saken

Pokè - den nye trendretten

 I 2016 ble vi introdusert for pokè, Hawaiiansk gatemat – eller skal vi vi strandmat – som er en videreutvikling av japansk sushi og sashimi. Retten er en yndet rett blant surfere og har derfor fått tilnavnet surfers sashimi.

Pokè - den nye trendretten - les hele saken

Hummer til jul

Det er få ting som skaper mer feststemning enn hummer, og den er et populært innslag på julemenyen. Spør du oss, smaker den best naturell, servert med loff, sitron og en syrlig dressing av creme fraîche til. 

Og nå er den norske hummersesongen godt i gang. Den korte sesongen, med oppstart 1.oktober og varer som regel ut året, gjør at produktet er eksklusivt og dyrt. Den canadiske hummeren er tilgjengelig hele året.

Gjennom din lokale sjømatgrossist får du kjøpt både norsk og canadisk hummer til jul.

Hummer til jul - les hele saken

Rakfisk fra Valdres

Nå har årets første parti med rakfisk fra Haadem i Valdres ankommet våre lager. Haadem fisk er tilknyttet Valdres Rakfisk SA, som er en sammenslutning av i alt seks rakfiskprodusenter som gjennom god kvalitetsstyring skal sikre deg et godt kvalitetsprodukt. Rakfisken vår har merkegodkjenningen for Norske Spesialprodukter og den er et geografisk beskyttet Valdres-produkt.

Rakfisk fra Valdres - les hele saken

Nå er krabbene på sitt beste

Høsten er høysesong for krabbefiske. Krabbene" kryper" godt og de er fulle av mat og rogn etter skallskiftet.

Nå er krabbene på sitt beste - les hele saken

Christopher W. Davidsen på plass på treningskjøkkenet

Årets kokk og sølvvinneren fra Bocuse d'Or Europe, Christopher W. Davidsen, er i gang med forberedelsene til Bocuse d'Or Lyon i januar. Nå har han og teamet flyttet inn på et spesialdesignet treningskjøkkenet på Kronen Gaard Hotell i Sandnes.

Christopher W. Davidsen på plass på treningskjøkkenet - les hele saken

Bocuse d’Or

Stolt sponsor av Bocuse d’Or

Stiftelsen Bocuse d'Or Norge har inngått en ny samarbeidsavtale med Lerøy Sjømatgruppen.

Lerøy Sjømatgruppen er en solid leverandør av sjømat som vi kjenner fra mange år tilbake, og vi er veldig fornøyd med å ha formalisert vårt samarbeid i en langsiktig avtale. Vi setter stor pris på at de nå gjennom sponsorat direkte i stiftelsen Bocuse d'Or Norge blir deltaker i å løfte kompetanse og muligheter for våre unge norske kokker i internasjonale konkurranser
, sier styreleder i foreningen Bocuse Akademiet, Lars Erik Underthun.

Bocuse d’Or - les hele saken

Sans for skrei

Lofotens casanova

Den lever i det kalde Barentshavet, og blir kalt både Valentinsfisk og Lofotens casanova. Når skreien vender hjem, blir det uansett fest.


Tekst: Nina Blågestad, Cox
Foto: XXLofoten og Thon Lofoten

– Vi har ventet lenge på det første skreimåltidet. Førstemann som får tak i ferskfisk inviterer venner på middag, forteller kjøkkensjef Stian Haugnes ved Thon Hotel Lofoten.

Sans for skrei - les hele saken

Årets Kokk 2015

Gratulerer Christopher!

Mathallen i Oslo var tettpakket tirsdag da seks av landets dyktigste kokker kjempet om tittelen «Årets kokk 2015», og spenningen var stor før kåring.

Christopher W. Davidsen imponerte stort med sine retter med hoved råvarene norsk laks og and og stakk av med seieren. Nå skal han forsvare Norges ære i Bocuse d'Or Europe i Budapest og verdensmesterskapet for kokker, Bocuse d'Or i 2017 i Lyon. Team CWD bestod i tillegg til Christopher av hans commis Håvard Christian Werkland og coach Karl Erik Pallesen.

Årets Kokk 2015 - les hele saken

Lerøy Sjømatgruppen er en av landets ledende leverandører av sjømat og delikatesser til storkjøkkenmarkedet
Lerøy Sjømatgruppen
Postboks 7600 Bergen
5020 Bergen post@leroysjomatgruppen,no

Utviklet av Imaker as