Meny

Bocuse d’Or

Stolt sponsor av Bocuse d’Or

Stiftelsen Bocuse d'Or Norge har inngått en ny samarbeidsavtale med Lerøy Sjømatgruppen.

Lerøy Sjømatgruppen er en solid leverandør av sjømat som vi kjenner fra mange år tilbake, og vi er veldig fornøyd med å ha formalisert vårt samarbeid i en langsiktig avtale. Vi setter stor pris på at de nå gjennom sponsorat direkte i stiftelsen Bocuse d'Or Norge blir deltaker i å løfte kompetanse og muligheter for våre unge norske kokker i internasjonale konkurranser
, sier styreleder i foreningen Bocuse Akademiet, Lars Erik Underthun.

Som landsdekkende leverandør av sjømat til storkjøkkenmarkedet, har Lerøy Sjømatgruppen en god lokal forankring i norsk produksjon og ved norske fiskemottak.

- Jeg gleder meg til samarbeidet med Lerøy Sjømatgruppen. Bocuse d'Or Norge kjenner godt grossistene som er samlet i Lerøy Sjømatgruppen, og ser frem til å samarbeide med en sjømataktør som setter råvarekvalitet, kompetanseutvikling, nytenking og spesialtilpasning til sine kunder høyt på sin egen agenda i det daglige, sier Arne Sørvig, daglig leder i Stiftelsen Bocuse d'Or Norge.

Gjennom samarbeidsavtalen viser Lerøy Sjømatgruppen betydningen av at norske kokker fortsetter å prestere på internasjonalt toppnivå, i dette tilfellet gjennom konkurranser som Årets kokk i Norge og Bocuse d'Or Lyon, Frankrike.

Avtalen bidrar med frie midler til stiftelsens rolle og arbeid som «Olympiatoppen for norske mesterkokker» og de to hovedprosessene Veien til Årets kokk og Veien til Lyon. Lerøy Sjømatgruppen har i flere år samarbeidet med norske kandidater til verdensmesterskapet Bocuse d'Or, men dette er første gang gruppen inngår avtale med stiftelsen direkte. Samarbeidsavtalen er dermed ikke knyttet opp til en kandidat især, men også til fortidige og fremtidige kandidater, og har derfor lang varighet.

- Bocuse d' Or er et spennende og riktig nettverk for Lerøy Sjømatgruppen og samarbeide med for å øke fokus på ferske råvarer, unik fagkunnskap, kvalitet og kreativitet. Dette vil skape flere fantastiske sjømatopplevelser for restaurantgjester så vel som i de tusen hjem, sier Bjørn Jakobsen, administrerende direktør i Lerøy Sjømatgruppen.

Fakta om Bocuse d’Or Norge

Stiftelsen Bocuse d’Or Norge er «Olympiatoppen for norske mesterkokker», og organiserer det nasjonale uttaket Årets kokk og det norske teamets deltakelse i Bocuse d’Or Europa og Verdensfinalen i Bocuse d’Or. Stiftelsen har ikke kommersielle mål, og er sponsorfinansiert.

Bocuse-Akademiet er foreningen av norske Bocusekokker, de 12 mesterkokkene som til nå har konkurrert i Verdensfinalen i Lyon. Bocuse-Akademiet velger ut kandidater til Årets kokk, legger retningen for Bocuse d’Or Norge og innstiller styret i stiftelsen. Formålene i stiftelsen er å jobbe for gode norske resultater i Verdensfinalen (pallplass), bidra til norsk matglede, –kunnskap og -kultur gjennom formidling, samt å virke for at kokkeyrkets status forblir sterkt og attraktivt.

Fakta om Bocuse d’Or – konkurransen

Bocuse d’Or er verdens desidert vanskelige og mest prestisjefylt kokkekonkurranse. Verdensfinalen arrangeres annethvert år i Lyon med 24 land. De 24 teamene har kvalifisert gjennom først nasjonale konkurranser, og deretter gjennom de regionale kvalifiseringskonkurransene Bocuse d’Or Asia, Americas og Europa. Norges 12 Bocusekokker har til sammen vunnet fem gull, to sølv og to bronser i de 13 av totalt 15 verdensfinalene de har deltatt i siden 1987. Kun Frankrike slår Norge i antall medaljer, med én medalje.

Årets Europamesterskap i kokkekunst arrangeres i Budapest, Ungarn, 10. -11-mai i år. Norges kandidat er Christopher William Davidsen.

Om Lerøy Sjømatgruppen

Lerøy Sjømatgruppen er en landsdekkende leverandør av sjømat og spesialprodukter til alle kundegrupper innen storkjøkkenmarkedet; hotell, restaurant, kantine og offentlig sektor.

Lerøy Sjømatgruppen er representert gjennom åtte sjømatgrossister, hvor den lokale forankring og tilstedeværelse med produksjon og fiskemottak, gir tilgang på fersk sjømat og mulighet for spesialtilpasning for kunden.

Gjennom et bredt nettverk av kvalitetsleverandører, skaffes det varer fra alle verdenshjørner. I sortimentet til Lerøy Sjømatgruppen finnes det et mangfold innenfor sjømat, skalldyr, kjøtt og vilt.

For mer informasjon kontakt:

Kulturmeglerne v/ Tonje F. Lacher, tonje.lacher@kulturmeglerne.no

Lerøy Sjømatgruppen er en av landets ledende leverandører av sjømat og delikatesser til storkjøkkenmarkedet
Lerøy Sjømatgruppen
Postboks 7600 Bergen
5020 Bergen post@leroysjomatgruppen,no

Utviklet av Imaker as