Meny

Sesongvarsel høst

Flere av våre fisk- og skalldyrarter er nå på sitt aller beste, med en nydelig smak og en fantastisk kvalitet! De har spist seg kjøttfulle i løpet av sommeren for å kunne klare seg med mindre mat gjennom den kalde høsten.

Det meldes om god kvalitet og tilgang på mye forskjellig hvitfisk i hele landet. I Nord er det hyse og flekksteinbitt som dominerer og i Sør, Øst og Vest er det rikelig med lange og krabbe. I Sør og Øst er det også det god tilgang på Brosme.

Taskekrabben har best kvalitet og er mest smakfull på denne tiden av året. Gjennom vinteren har krabben tæret på næringen sin, og når våren kommer vandrer de til grunnere vann for å fylle opp næringslagrene sine. Nå får du fyldige krabber med en søt og mild smak.

Brosmen regnes som en av de mest velsmakende av torskefiskene og er et ypperlig valg om høsten. Det er en robust fiskeart, som er enkel å tilberede. En skalldyraktig aroma kan kjennes på det ellers milde, faste og delikate kjøttet.

Hysen er en undervurdert art og en flott høstfisk. Smaken er mild og bruksmulighetene mange.

Langen var ferdig å gyte i juli og kvaliteten er nå god. Langen har en kraftig, god fiskesmak, er velsmakende og har mange av de samme bruksområdene som annen torskefisk.

Er du heldig å bo i Nord-Norge får du nå fersk flekksteinbitt av ypperste kvalitet. Sesongen er ikke lang, så løp og kjøp. En fantastisk matfisk, med et fast og aromatisk kjøtt.

Kilde: Smak av Kysten

Foto: Ina Christine Heljessen

 

 

Lerøy Sjømatgruppen er en av landets ledende leverandører av sjømat og delikatesser til storkjøkkenmarkedet
Lerøy Sjømatgruppen
Postboks 7600 Bergen
5020 Bergen post@leroysjomatgruppen,no

Utviklet av Imaker as