Meny

Sesongvarsel høst

Høsten er her og havet bugner av liv. Oktober måned byr på mye god sjømat av topp kvalitet i hele landet. Det rapporteres om god tilgang på torsk i hele landet. I Sør og i Midt-Norge er det god tilgang på smakfulle blåskjell. Hummerfisket er i full gang og den norsk vårgytende silda har gjort sin inntreden på Vestlandet.  I Finnmark meldes det om gode forekomster av kongekrabbe.  

Nå på høsten er havets kardinal på sitt beste. Hummeren har skiftet skall og er nå ferdig å gyte. Fisket er nå lovlig frem til desember. Kvaliteten er på topp og den søtlige aromaen er fremtredende på det ellers milde, delikate kjøttet.  
Utover høsten har torsken mindre mattilgang, noe som gir en lavere muskel-pH etter død. Dette resulterer i en større vannbindingsevne med et saftigere kjøtt som resultat. Høstens kalde vann gir også en fastere fisk. 
Blåskjellene blomstrer nå sent på høsten. Etter en lang gyteperiode gjennom våren og sommeren er de nå mer smakfulle, fyldigere og av høyere kvalitet.  
Den vårgytende silda er på sitt feteste og er mest næringsrike i oktober. Smaksbilde blir da mer komplekst. Ikke gå glipp av denne delikatessen! 
Kongekrabben skifter skall i februar-mars. Etter skallskifte er muskelmassen bløt og krabben er ikke egnet for konsum. Nå i oktober er fyllingsgraden igjen på topp og krabbekjøttet holder nå god og jevn kvalitet.
NB! Det meldes fortsatt om gode forekomster av fyldige taskekrabber, kveite og sei.   
Bon appétit!

Lerøy Sjømatgruppen er en av landets ledende leverandører av sjømat og delikatesser til storkjøkkenmarkedet
Lerøy Sjømatgruppen
Postboks 7600 Bergen
5020 Bergen post@leroysjomatgruppen,no

Utviklet av Imaker as