Meny

Foto: Marius Fiskum

Sei Arctic Supreme i Årets Kokk 2019

Seien får hovedrollen i fatretten når fem av Norges beste konkurransekokker skal konkurrere om å bli Norges neste kandidat til Bocuse dÒr 2021.

Dette er første gang i Årets kokk-konkurransen at er fisk hovedråvaren i den krevende fatrettoppgaven. Kandidatene skal bruke Sei Arctic Supreme fra Lerøy, kombinert med blåskjell, hjerteskjell eller taskekrabbe. Som en hilsen til barndommens seibiff med løk, må kandidatene også bruke grønnkål og løk. Disse skal være fra Vang gård på Skreia. Seien skal serveres som et helt stykke til 14 personer.

– Vi er veldig stolte av årets oppgave. Vi synes seien fortjener en høyere status blant norske fiskeslag, og har derfor bestemt oss for at den spiller hovedrollen i fatretten, sier Gunnar Hvarnes, bronsevinner i Bocuse d’Or og Akademiets faglige leder.

Tallerkenretten skal bestå av Ryfylkevaktel i kombinasjon med ulike norske rotgrønnsaker.

 

Disse skal konkurrere i Årets Kokk i Mathallen 24 september:

 Filip August Bendi (30)

 Øyvind Bøe Dalelv (29)

 Marius Dragsten Kjelsrud (25)

 Håvard Werkland (24)

 Christian André Pettersen (29)

 

Her kan du lese mer om Arctic Supreme:

https://arcticsupreme.no/no

Foto: Tom Haga

Lerøy Sjømatgruppen er en av landets ledende leverandører av sjømat og delikatesser til storkjøkkenmarkedet
Lerøy Sjømatgruppen
Postboks 7600 Bergen
5020 Bergen post@leroysjomatgruppen,no

Utviklet av Imaker as