Meny

Foto: Øyvind Ganesh

Pokè - den nye trendretten

 I 2016 ble vi introdusert for pokè, Hawaiiansk gatemat – eller skal vi vi strandmat – som er en videreutvikling av japansk sushi og sashimi. Retten er en yndet rett blant surfere og har derfor fått tilnavnet surfers sashimi.

Tradisjonelt lages pokè av gulfinnet tunfisk (ahi), men du kan også benytte annen sjømat som egner seg for å spise rått – for eksempel laks.

I sin enkleste form består pokè bare av marinert fisk, sesamfrø og hakket vårløk, men du kan også tilsette ulike grønnsaker eller frukt som avokado, mango og salat, eller servere i en bolle med sushi-ris for en mer mettende rett. Originalt brukes shoyu, en tykkere variant av soyasaus. Bruk det om du finner, men det smaker like godt med helt vanlig soyasaus.

Pokè-restauranter er allerede åpnet flere steder i verden.

Og for dem som lurer på det, det uttales ganske rett frem – på-keh.

Pokè blir en av rettene vi vil servere på standen vår under SMAK-messen i februar. Vi håper å se dere der!

Lerøy Sjømatgruppen er en av landets ledende leverandører av sjømat og delikatesser til storkjøkkenmarkedet
Lerøy Sjømatgruppen
Postboks 7600 Bergen
5020 Bergen post@leroysjomatgruppen,no

Utviklet av Imaker as