Meny

Hummer til jul

Det er få ting som skaper mer feststemning enn hummer, og den er et populært innslag på julemenyen. Spør du oss, smaker den best naturell, servert med loff, sitron og en syrlig dressing av creme fraîche til. 

Og nå er den norske hummersesongen godt i gang. Den korte sesongen, med oppstart 1.oktober og varer som regel ut året, gjør at produktet er eksklusivt og dyrt. Den canadiske hummeren er tilgjengelig hele året.

Gjennom din lokale sjømatgrossist får du kjøpt både norsk og canadisk hummer til jul.

Fremgangsmåte

 • Bruk baksiden av en kniv til å knuse klørne for å gjøre hummerkjøttet tilgjengelig. Ta tak inntil klofeste og vri klørne av hummeren, dersom du ikke skal beholde klørne på ved servering.

 • Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen med en skarp, tung kniv. Del deretter fra midten og framover mot hodet.

 • Fjern magesekken som ligger like bak hodet, da får du også med de gråfargede gjellene. Langs ryggen ligger tarmen, bruk fingrene til å dra den ut.

  Finhakk basilikum og bland sammen crème fraîche og sitronsaft. Smak til med salt, pepper og sukker. 

  Hummeren har en saftig, mild, delikat skalldyrsmak med noe sødme.
  Drikkefølget burde være i samme stil og ikke overkjøre hummerkjøttet, men framheve det. Det er naturlig å tenke på eksklusive vintyper som champagne og burgunder når man snakker om hummer, og det er ikke uten grunn. Begge disse har ofte en enestående kombinasjon av eleganse, fedme, syre og mineralitet som få kan konkurrere med.

  Nå er den norske hummersesongen godt i gang. Den korte sesongen, med oppstart 1.oktober og varer som regel ut året, gjør at produktet er eksklusivt og dyrt. Den canadiske hummeren er tilgjengelig hele året.

  Gjennom din lokale sjømatgrossist får du kjøpt både norsk og canadisk hummer til jul.

   

   

Lerøy Sjømatgruppen er en av landets ledende leverandører av sjømat og delikatesser til storkjøkkenmarkedet
Lerøy Sjømatgruppen
Postboks 7600 Bergen
5020 Bergen post@leroysjomatgruppen,no

Utviklet av Imaker as