Meny

Fiskens kjøttkarakter

Det er en fordel å kjenne til fiskens kjøttkarakter for å vite hva som passer best til for eksempel på grillen, i suppen eller i ovnen.  Har man kjennskap til fiskens kjøttkarakter er det også enklere å velge en lignende fisk dersom eksempelvis brosme ikke er tilgjengelig den aktuell dagen.

Fete fisker - Fett fiskekjøtt har en fettandel på 6% eller mer. Fettet er en smakbærer og de fleste fete fisker har en særpreget smak. Fete fisker er mer utsatt for sesongsforandringer i kjøttkvaliteten enn hva magre fisker er. Fettandelen kan variere betydelig gjennom året. Dette gjelder ikke oppdrettsfisk som holder jevn kvalitet og fettinnhold. Eksempler på fete fisker er laks, sild og makrell.

Halvfete fisker - Halvfett fiskekjøtt har en fettandel på 2-6%. Eksempel på halvfete fiskearter er steinbit, kveite, uer og gjørs.

Mager fisk - Magert fiskekjøtt har en fettandel på 0,1-2% fett. En mager fisk beholder en ganske jevn kjøttkvalitet gjennom året og har ikke samme sesongvariasjoner som fet fisk. Eksempel på magre fisker er torsk, kolje, sei og lange.

Løst fiskekjøtt - En fisk med løst kjøtt faller lett fra hverandre når du tilbereder den. Eksempel på fisker med løst kjøtt er torsk, kolje og rødspette.

Fast fiskekjøtt - Fisker med fast kjøtt passer utmerket til grillen, til supper og gryter, og til å steke eller ovnsbake. Eksempel på fisker med fast kjøtt er breiflabb, steinbit, brosme og lake.
Både breiflabb og lake minner om hummer i konsistensen.

Lerøy Sjømatgruppen er en av landets ledende leverandører av sjømat og delikatesser til storkjøkkenmarkedet
Lerøy Sjømatgruppen
Postboks 7600 Bergen
5020 Bergen post@leroysjomatgruppen,no

Utviklet av Imaker as