Lerøy Sjømatgruppen er en av landets ledende leverandører av sjømat og delikatesser til storkjøkkenmarkedet
Lerøy Sjømatgruppen
Postboks 7600 Bergen
5020 Bergen post@leroysjomatgruppen,no
Kamskjell
Tilberedningstips og informasjon
Canadiske kamskjell
Latinsk navn: Placopecten MagellanicusInternationalt navn: Scallops
Størrelse: Skjell: 80-170 mm , Muskel: 20-40 mm
Levetid: Over 20 år
Gytetid: sommerhalvåret (Befruktes fritt i vannmassene hvor larvene flyter fritt i ca. 1 måned før de fester seg til bunnen)
Fiskes primært langs kysten av Nova Scotia, Canada og Maine gulfen. Lever på 18-180 meter dyp.
Lever primært på sand og mudderbunn.
Livnærer seg primært av plankton og alger.
Bærekraftig kvoteregulert fiske hele året med hovedsesong fra mai til oktober.
Clearwaterkamskjell er MSC sertifiser
Tilberedningstips:
Pannestekt kamskjell med blomkålpuré og sitrussmør
Tin kamskjell på papir i kjøleskap under plast.
Ha salt og pepper på kamskjellene, stekes i varm panne med meierismør i ca. 2 min på hver side (til man har en godt karamellisert flate og litt rå kjerne)
Puré:
Del blomkål i buketter og kok denne i melk til blomkålen er mør.
Sil av blomkålen og kjør denne til puré på en kjøkkenmaskin sammen med litt meierismør. Smak til med salt og litt pepper.
Sitrussmør:
Brun smør og fjern melkestoffene. Ha i finhakket charlottløk og sitronsaft.

