Meny

Makrellen er på vei

Makrellen er et sikkert sommertegn. Den er en utmerket matfisk som vi spesialt kan glede oss over om sommeren. Nå er den på vei inn til norskekysten, og snart blir den tilgjengelig hos våre grossister.

Lite gir så herlig sommerfølelse som stekt makrell. Man kan servere den med mye spennende tilbehør, men en tradisjonell frisk agurksalat og kokte nypoteter med dill, er alltid vellykket. Bruker du grovt rugmel til paneringen, blir dessuten det smakfulle makrellskinnet ekstra sprøtt og får en god tekstur.

  1. Skrell agurken og skjær den i tynne skiver med ostehøvel eller på mandolin. Bland vann, eddik og sukker. Rør sukkeret godt ut i væsken. Tilsett agurkskivene til laken og sett det kaldt en liten halvtime mens du lager det andre.
  2. Kok nypotetene i saltet vann sammen med en god håndfull hele dillkvaster.
  3. Bland rugmel, salt og grovkvernet pepper på en tallerken. Vend makrellfiletene i melblandingen så de blir dekket på begge sider. Stek makrellfiletene i smør på middels varme i to minutter på hver side.

Lerøy Sjømatgruppen er en av landets ledende leverandører av sjømat og delikatesser til storkjøkkenmarkedet
Lerøy Sjømatgruppen
Postboks 7600 Bergen
5020 Bergen post@leroysjomatgruppen,no

Utviklet av Imaker as