Meny

Aurora-laks i Årets Unge Kokk 2019

Fem kandidater skal konkurrere om tittelen Årets unge kokk i Mathallen den 24. september. Jordskokk er hovedråvare i den første tallerkenretten, mens den andre tallerkenen skal være en sjømatfest der laksen spiller hovedrollen sammen med skalldyr. Og ikke hvilken som helst laks;

Lerøys egen Aurora-laks som i hovedsak anvendes i Japan til sushi og sashimi. I denne konkurransen skal den varmebehandles og serveres med minst to typer skalldyr, trøffeltang og rotgrønnsaker.

Begge tallerkenretter skal serveres til konkurransens seks smaksdommere.

Konkurransen Årets Unge Kokk arrangeres for første gang i år. Konkurransen er viktig bidrag til å bygge opp et større miljø av norske kokker som på sikt kan hevde seg i internasjonale konkurranser og dermed bidra til å løfte faget, norske råvarer og matkultur. Disse skal konkurrere om å bli Årets Unge Kokk 24. september:

Aleksander Løkkeberg Vartdal

 Aron Espeland

 Celine Ekholt

 Liliana Haaland

 Runar Helgeland

Foto: Tom Haga

Lerøy Sjømatgruppen er en av landets ledende leverandører av sjømat og delikatesser til storkjøkkenmarkedet
Lerøy Sjømatgruppen
Postboks 7600 Bergen
5020 Bergen post@leroysjomatgruppen,no

Utviklet av Imaker as